Sahte Facebook Maili
Tarih:08 Kasım 2009
Etiketler:dolandırıcılık, face, facebook, fake mail, hacker, hesap çalma, sahte mail
2. hatta 3. kere gelince dayanamadım. Buraya yazıyorum artık. Sahte bir facebook maili ortalık dolanıyor. Resimde de görebileceğiniz gibi, mailin görüntüsü ingilizce bir facebook sayfası gibi duruyor. Ama aslında facebook ile alakası olmayan bir sayfaya linklenmiş durumda.
Gelen mailde ingilizce olarak şunlar yazıyor: Sözde facebook sizin güvenliğiniz için yeni bir sisteme geçmiş ve bu yüzden hesabınızı update etmeniz gerekemekte. Bir de update butonu koymuşlar. Tıklandığında ise başka bir sayfaya yönleniyor. Yönlenen adres ise şöyle:
http://www.facebook.com.vvvaszxc.eu
Peki ama bu facebook sitesi değil mi?
Cevap basit. Hayır değil. Şunu belirtmekte fayda var. Bu görülen linkteki asıl site vvvaszxc.eu adresidir. facebook ise bir alt alandır. Yani şöyle söyleyelim, ben kagitpil.com sahibiyim. Şu şekilde bir alt sayfa açabilirim: facebook.kagitpil.com. Ve bu sayfa direk olarak kagitpil sitesinin bir klasörüne yönlenir. Bu sahte facebook sayfası da bunun gibidir. Siz tıkladığınız zaman vvv.aszxc.eu sitesinin facebook klasörüne yönlenir. Adamların buraya koyacağı virüs, ya da flash açıkları ile ya da size doldurtcakları formlarla sizin giriş bilgilerinizi çalabilirler. Aman siz, siz olun. Dikkatli davranın. Böyle şeylere de inanmayın. Şüpheniz olursa da gelin bana sorun :D
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar:
- Facebook Neden Açılmıyor 1 Mart 2010 yani bugün facebook sayfalarına ulaşmaya çalışan kişiler...
- Facebook Pokerden Kişileri Bulma Bu aralar herkesin çılgınlar gibi oynadığı Facebook Zynga Poker içinde...
- Facebook Programı Bir bilgisayar programı ile artık facebook hesaplarınıza kolayca erişebilecek ve...
Benzer yazılar Kağıt PiL.
Kim Ne Demiş (1)

Beklediğim Şey Yakın OLED Gözlük
Taha hocam guzel ozetlemissiniz,tesekkurler…